– ММС
Вести Македонија

Влатко Ѓорчев објави кандидатура за претседател на Македонија (АУДИО)

На прес конференција во салата на Собранието на Република Македонија, Влатко Ѓорчев од ВМРО ДПМНЕ ја објави својата кандидатура за претседател на РМ. При тоа понуди повеќе аргументи.

-Поседувам искуство, мотивација, знење, чесност, лојалност… Ја знам цела Македонија, сите општини, села, населби, улици..Во наредните 3 месеци ќе појдам секаде, кај граѓаните, кај оние што демократски ме верификувале. Оваа апсолутистичка власт треба да има баланс, рече Ѓорчев.

Ѓорчев се обрати и до Албанците – „раката е подадена,заедно живееме, заедно да си помогнеме за подобар живот“, порача.

Имаше порака и до кандидатите на СДСМ – „ве чекам јас и 500.000 разочарани и излажани граѓани“, рече Влатко Ѓорчев.

Лограње

X

Регистрација