– ММС
Забава

Фројдов тест: Листа на приоритети – семејство, секс или работа

Приоритетите кај секого се разликуваат од животниот стил, воспитувањето, културата, образованието. Тестот познат како тест „Зигмунд Фројд“ најлесно ќе ви воочи што е тоа што во животот ви е најважно.

Дома сте и во истиот момент се случуваат пет различни работи за кои е потребна ваша реакција:

– ви ѕвони телефонот
– ви плаче детето
– некој ви тропа на врата
– облека ви се сушни на тераса, но почнува да врне
– водата која сте ја пуштиле од чешмата почнува да се прелива преку лавабото

Со што прво ќе почнете? – Како ќе изгледа по ред извршувањето на обврските?

Еве ги резултатите:
– телефон – работа
– дете – семејство
– врата – пријатели
– облека – пари
– чешма – секс

Лограње

X

Регистрација