– ММС
Вести Македонија

Куче vs. дете: Вакциналните картони за куче поуредни од тие за дете

Скандалот со вакцините предизвика мноштво реакции во јавноста. Граѓаните, главно на социјалните мрежи не веруваат на објаснувањето на институциите за наводната грешка со датумот на декларацијата на вакцините МРП. Излегоа и други факти за вакцините, а една наша сограѓанка направи и ваква споредба:

„Куче vs. дете. Картон за имунизација. За куче имате прописно залепено налепница со сериски број, производител и датум на употреба за секоја аплицирана вакцина. За дете имате ‘чкрабаници’ со пенкало ако успеете да разберете нешто и бледа копија на печат, ниту налепница, ниту времетраење на вакцината, ниту производител. И после да не се чудите зошто е толкав процентот на недоверба кај граѓаните за вакцинација на децата. Никогаш нема да не биде!!! #МојатаЧудеснаЗемја

П.С. Картоните се од моето куче и мојот син. Јас сум за вакцинација но, согласно сите меѓународно прифатени стандарди. Ова што се прави 27 години кај нас е вистинско лудило“, напиша на Фејсбук Вероника Ефремова, со чија дозвола го објавуваме постот.

 

Лограње

X

Регистрација