– ММС
Вести Македонија

Град Скопје апелира да не се палат огнови на отворено за празниците

Градските власти апелираат до граѓаните да се воздржат од палење огнови на отворено по повод божикните празници со цел да се заштити животната средина и амбиенталниот воздух.

– Апелот е усогласен со градоначалниците на сите скопски општини кои решија да се откажат од доделувањето дрва за оваа намена со цел да се спречи дополнително загадување на воздухот во главниот град, се вели во соопштението од Град Скопје.

Лограње

X

Регистрација