Внимателно и безбедно – Утре е Денот на културата во сообраќајот

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата секоја година го одбележува 11 мај – Денот на културата во сообраќајот со цел подигнување на свеста на сите учесници во сообраќајот за законско, етичко и толерантно однесување, со што ќе се постигне и поголема безбедност на сообраќајот на патиштата.             Денот на културата во сообраќајот се … Продолжи со читање Внимателно и безбедно – Утре е Денот на културата во сообраќајот