Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство

Долгото чекање за да се дојде до закажаниот термин за специјалистички прегледи во јавното здравство, честопати поради итноста на болеста, ги принудува пациентите да побараат помош преку пријатели за побрзо да го направат потребното снимање, а дел од нив „спасот“ го бараат во приватното здравство каде услугите се поскапи. На секој вработен, од платата секој … Продолжи со читање Долгото чекање термини во јавното, ги „брка“ пациентите кон приватното здравство