Институциите некогаш нè бараат само кога „им гори тлото под нозете“: Од Охрид СОС со забелешки за (не)работењето на надлежните за заштита на Охридскиот регион

Македонските институции се неволни или немаат капацитет за раководење со Охридскиот регион и негова реална заштита. Ова е впечатокот на граѓанската иницијатива Охрид СОС која ММС ја контактираше во пресрет на посетата на УНЕСКО како придружба на претставниците на Бернската конвенција и на Рамсарскиот секретаријат. Меѓународниот експертски тим ќе треба да ја „скенира“ состојбата во … Продолжи со читање Институциите некогаш нè бараат само кога „им гори тлото под нозете“: Од Охрид СОС со забелешки за (не)работењето на надлежните за заштита на Охридскиот регион