„Урбанизацијата е под контрола, но од урбаната мафија“: Ќе се спаси ли Охридскиот регион од загуба на статусот светско наследство?

Невладини организации и граѓански иницијативи од Македонија и Албанија ќе испратат писмо до владите од двете земји за да предложат решенија за тоа како да се исполнат препораките на УНЕСКО за заштитата на Охридскиот регион кој ги опфаќа Охрид, Струга, Дебарца и еден дел од албанска страна. Македонските и албанските власти подготвија Извештај заедно со … Продолжи со читање „Урбанизацијата е под контрола, но од урбаната мафија“: Ќе се спаси ли Охридскиот регион од загуба на статусот светско наследство?