Агресијата раѓа агресија: Врсничкото насилство остава лоши последици, а ретко е тема во дискусиите низ училиштата

Вкупно 76 случаи на насилство регистрирала полицијата за три месеци ланската година. По однос на нив биле пријавени 183 сторители, меѓу кои 41 биле на возраст до 18 години. Меѓу жртвите во овие кривични дела, имало 12 малолетници. Од МВР за ММС велат дека статистиката за случаите на насилство за првиот месец од оваа година … Продолжи со читање Агресијата раѓа агресија: Врсничкото насилство остава лоши последици, а ретко е тема во дискусиите низ училиштата