Блокирани се сметките на сите фирми кои му должат на МЕПСО, нивните приливи се слеваат кај нас, рече Муртезани - ММС
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 11/1/22 11:36 AM

Блокирани се сметките на сите фирми кои му должат на МЕПСО, нивните приливи се слеваат кај нас, рече Муртезани

Сметките на сите компании кои имаат долг кон АД МЕПСО се блокирани, а приливите кои легнуваат на нивните сметки автоматски доаѓаат во АД МЕПСО, рече денеска генералниот директор на АД МЕПСО, Орхан Муртезани.

Според него, Регулаторната комисија за енергетика е при крај на усвојување на новите пазарни правила согласно кои МЕПСО ќе има увид на дневна основа меѓу најавената и остварената потрошувачка.

-Во случај на флуктуација, ќе имаме можност да интервенираме и да не дозволиме финансиски реперкусии врз фирмата. Од друга страна, јавноста е навреме информирана дека во април, при обновување на договорите со учесниците на пазарот, ставивме извршна клаузула која ќе избегне долги судски процедури со кои само ќе губиме време и нема да наплатиме средства, истакна директорот, одговорајќи на новинарско прашање по промоцијата на новата дигитална опрема во преносната мрежа.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7