ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 07/3/22 2:06 PM

За поголема безбедност на туристите во Албанија воведени полициски патроли на велосипеди и 29 здравствени центри

Полицајци на велосипеди почнаа да патролираат долж албанското крајбрежје и се грижат за безбедноста на годишноодоморците.
Ова е многу ефикасен начин да се биде блиску до туристите на кои можеби им треба помош. Со ова ќе се подобри ефикасноста во извршувањето на секојдневните задачи и активности на униформираните полицајци. Полицајците-велосипедисти се во патрола и во готовност 24/7, соопшти полицијата.
Според истиот извор во сите туристички места зголемено е и присуството на полициските службници од сите сектори.

Во напорите за што побезбедна туристичка сезона, долж крајбрежјето и во најфреквентните туристички места во земјата, во функција се ставени и 29 летни здравствени центри, што ќе даваат 24 – часовна услуга, а за таа цел се ангажирани 160 лекари и медицински сестри, обучени за итни случаи.

На располагање на туристите им е и бесплатната телефонска линија 127, на Националната итна помош.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7