ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 07/1/22 10:00 PM

Кои се главните правила за сериозна врска со маж?

Многу девојки се жалат дека не успеваат да имат сериозна врска. Да се одвиват таквите односи, за нив најпрво мора интерно да одлучиме. Често се случува девојката да мисли дека сака серизона врско, но всушност не сака. Ова се нарекува „социјална желба“-  нешто што ги задоволува стандардните барања на општеството, но не и на своите.

Како да се најде човек за серозна врска?

Сериозните односи за девојките не функционираат од две причини. Првата причина-нема соодветен човек, а вторaта-човекот е соодветен, но не се сложува со сериозен однос. Ајде прво да ја разгледаме првата причина.

Ако не можете да пронајдете соодветна личност за себе, прво морате да ја моделирате неговата слика во своите мисли. И добро замислете кој сакате да видите покрај себе. Нагласете ги оние особини кои сакате да ги видите во својот човек. Овие квалитети треба да ги поделите на две области: изглед и карактер. Запишете ги овие особини на хартија. Сега размислете за карактерот кој сакате да го видите во избраникот. Запишете ги на парче хартија, потоа пречкртајте ги оние особини кои меѓусебно се исклучуваат.

На пример, „мојот човек заработува многу“  и „мојот човек е секогаш дома, покрај мене“. Одлучете што сакате повеќе: материјално богатство или дом со посветен маж?

Не заборавајте да споменете кој било од овие аспекти на односите: интелектуална компатибилност, кариера, однос кон вас, желба или неспремност да имте деца, општо здравје, љубов.

Кога ќе се појави човек кој е што е можно поблиску до таа слика која ја имате избрано, можете да го споредувате оригиналот со сонот и да утврдите дали тоа ви одговара или не. Тогаш почнува сосема друга работа: да изградите озбилен однос со човекот од своите соништа. Кои се грешките на овој начин? Покрај тоа, морате да ги земете предвид грешките во претходно споменатиот случај: веќе имате човек, но сериозен однос со него не е добиен.

Како да верувате во сериозна врска?

Според психолозите, личноста ги доведува луѓето во околности кои сака да ги види. Грубо зборувајќи, ако немате сериозен однос со човек, тоа значи дека или не верувате во нив, или не ги сакате. Тогаш овие односи се потполно исти: тие се на голема оддалеченост, оженет е или е слободен, но не ве сваќа сериозно.

Правило на вербата

За да се воспостави сериозен однос со човек, прво треба да се верува. Многу често, поради психолошки трауми, жената се плаши од започнување на нов однос за да избегне болка. И тогаш жената несвесно се откажува од оние луѓе кои можат да бидат доверливи партнери. Или гради однос со човек по принципот „привремено е“, држејќи го на растојание и поради тоа не те сфаќа серизоно. Значи принцип број еден: верувајте дека ќе имате нова вистинска љубов. За да си помогнете себе си, напишете ги сите свои мисли, акции и одлуки само во позитивна конотација. Постепено, променете го својот начин на размислување толку колку што сакате позитивни и сериозни промени во вашиот личен живот.

Правило да се ослободите од непотребното

Правило на слободно делување

Ова правило значи дека нема да го контролирате вашиот човек 24 часа дневно. Ова никој нема да го издржи-освен ако не си мазахонист и играш интересна игра. Но оваа игра нема да трае долго, ако секој од вас нема слобода по сопствен избор и сопствени акции. Ова не значи дека морате да правите се’ што е задоволство, но тоа не значи дека во секој случај не можете да наследите едни од други било какви акции и да го критикувате својот човек само затоа што тој е „ваш“.

Правило на емоционална верност

Ако сте самозадоволна девојка, нема да брзате од еден кон друг маж во потрага за потврдување на вашата атрактивност и потреби. Емицоналното предавство е лошо да човекот, но пред се’ лоша за вас. Морате јасно и одлучно да го утврдите своето место во животот на овој или оној човек, и што е најважно-за да ја сфатите својата улога и вашето однесување во вашите односи.

Ако трошите енергија на луѓе кои не ви се потребни, тогаш нема да дојдете до својот. Значи нема да имате сериозни односи, бидејќи ќе се фрлате од еден брег на друг. Одлучете и мирно и самоуверено да одите кон својата цел.

Правило на грешка

И вие и вашиот човек имате право да направите грешка. Тоа значи дека имате право на простување, а ова е нормално. Прости му на својот човек поради своите грешки. Ова е основа на долготраен и сериозен однос со маж.

 

Извор: sr-m.iliveok.com


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7