ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 06/29/22 11:00 PM

Испитување: Пропорции на вагината – што е помало, а што поголемо од просекот

Големината на вагината е главно мистерија за која не се зборува толку често колку машкиот полов орган. Научете ги стандардните мерки на женските гениталии кои, покрај вагината, ги вклучуваат усните и клиторисот.
Вагината е мускул кој, како и сите други во телото, се собира и опушта. Релаксација настанува поради недостаток на вежбање и породување, а најпознати се Кегеловите вежби кои и ги зајакнуваат мускулите. Сите вагини се шират за време на сексот, а бројот на односи не влијае на големината. Според студијата на повеќе од 200 жени, вагиналниот канал е во просек долг 9,6 цм (како големината на сјајот за усни) и широк од 2,5 до 3,5 цм.
Големи усни
Припаѓа на надворешните делови на вулвата кои ја штитат вагината или вагината и ги опкружуваат малите усни. Големите усни се во просек долги околу 8,1 см – што одговара на големината на просечниот лак за нокти. Сепак, опсегот на големина е многу поголем од тоа – во студијата е од 4,5 до 11,5 см. Големината на усните нема никаква врска со големината на вагината, а интересно е како усните се намалуваат како што старее жената.
Мали усни
Тие се нарекуваат и внатрешни усни, а го опкружуваат самиот отвор на вагината. Интересно, левата мала усна е во просек малку поширока – околу 2,1 см, а десната околу 1,9 см. Левата мала усна е во просек долга околу 4 см, додека десната е долга околу 3,8 см. Како и со големината на големите усни, така и големината на малите нема врска со големината на вагиналниот отвор, т.е. канал
Клиторис
Како и кај другите делови од телото, постои навистина голем опсег на големини на клиторисот од жена до жена. Единствена улога на клиторисот е сексуалното задоволство. Просечната ширина на клиторисот е околу 0,8 цм (додека опсегот на ширина на учесниците во студијата е од 0,2 до 2,5 цм). Просечната должина е 1,6 см, со опсег од 0,4 до 4,0 см. Самата големина на клиторисот не влијае на интензитетот на женското задоволство.

Извор: 24sata.hr


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7