Во недостаток на работници Германија планира да воведе систем на бодување за странци - ММС
ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 06/13/22 12:13 PM

Во недостаток на работници Германија планира да воведе систем на бодување за странци

За да се справи со недостигот на работна сила, Германија сака да ги поттикне талентите од странство да се преселат во земјата со воведување систем за имиграција базиран на поени. Што ќе значи воведувањето на тој систем?

Системот заснован на поени е модел на имиграција во кој странците мора да постигнат одреден праг на поени за да добијат дозвола за престој или работа во една земја, пишува хрватскиот магазин Феникс. Точниот систем на бодување го поставува владата, но може да вклучува фактори како што се јазични вештини, семејни врски со земјата, специфични квалификации или вештини поврзани со работата или износот на пари на банкарската сметка.

Системите засновани на оценки се познати и како „системи засновани на заслуги“ бидејќи обично има доста акцент на тоа што можете да и понудите на земјата во однос на образованието или вештините.

Плановите за системот на бодување се’ уште се во рана фаза и не се разработени точните критериуми. Она што е во оваа фаза, сепак, е јасно дека опцијата заснована на бодови би одела рака под рака со сегашниот модел, кој генерално им овозможува на луѓето со специфична понуда за работа во квалификувана професија да дојдат и да работат во земјата.

-Тоа се луѓе кои имаат можност да дојдат во Германија кога имаат или понуда за работа на повидок или директна понуда за работа. Покрај тоа, сакаме да постигнеме натамошна можност за талент – за квалификувани мажи и жени чии вештини ни се потребни во Германија, кои сè уште немаат договор за вработување, но, доколку им се даде пристап, би можеле да ја искористиме оваа можност. Тоа е она за што зборуваме со овој канадски систем на бодување. Не треба да го замениме нашиот сегашен систем, туку да го подобриме“, рече канцеларот Олаф Шолц (СПД) како одговор на пратеничко прашање во јануари.

Накратко, тоа значи дека луѓето кои чекаат работа нема да бидат во неповолна положба – но ќе има алтернативни начини за оние без нив. Тоа, исто така, нема да влијае на системот на сини карти на ЕУ.

Дали на луѓето ќе им требаат формални квалификации? Веројатно не – иако тоа очигледно ќе зависи од секторот во кој некој работи и нивото на искуство во одбраната област.

-Лично, јас сум убедена дека не треба да ставате премногу акцент на формалните квалификации, бидејќи е многу комплицирано да се препознаат вашите формални квалификации во Германија“, рече специјалистот за миграција, д-р Ан-Верушка Јуриш и додаде:

„Медицински лекар, на пример, е оној на кој не можете да му кажете: „Во ред, имаш искуство, па не мора да ги гледаме твоите документи. Но, има многу други работни места кои го немаат ова ограничување и тие не се формализирани, туку врз основа на практично искуство, вели Јуриш.

Проблемот со признавањето на квалификациите е и проблем што мешаната владина коалиција има намера да го реши во својот мандат.

Во моментов, процесот на официјално признавање на квалификациите во Германија се одвива од сојузна држава до земја, така што некој што ќе добие признание за диплома во Бранденбург можеби ќе треба да го повтори целиот процес, на пример, во Баварија.

За да го надомести недостигот на работна сила, на Германија и требаат околу 400.000 нови работници секоја година, според Федералната агенција за вработување. Во 2020 година, нето миграцијата во Германија беше само 200.000, а 150.000 работоспособни луѓе се пензионираа – што значи дека земјата сè уште не ги постигнала целите.

Имаме недостиг од работна сила насекаде“, рече Јуриш. „Ни требаат 400.000 нови работници секоја година, а овие луѓе нема да се родат во Германија – или ако се, нема да пораснат уште 20 години.

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7