ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 05/10/22 8:00 PM

Последна беше и последна остана – Со само една ѕвездичка Андреа нема никакви шанси за победа на Евросонг

Стана традиција тимот на eurovisionlive да ги трансформира нашите индивидуални поени во рејтинг со ѕвезди од еден до пет.

Користиме ѕвезди за да ги оцениме шансите за победа на секоја земја. Ова гласање се заснова на нашите проценки и долгогодишно искуство. Не е вклучено лично мислење, само објективната гледна точка колку шанси имаат да победат на ЕСЦ.

Максимумот на ѕвезди е пет со многу добри шанси за победа и една ѕвезда за најмалку шанси. Системот на гласање се базира на оригиналниот од членовите на жирито во ЕСС. Од 40 земји-учеснички, сите песни треба да се постават по редослед 1 – 40 поени, најдобрата земја со најголеми шанси ќе добие 40 поени, 39 поени и така натаму до 1 поен. Ѕвездите за секој запис ќе бидат прикажани на страницата за секоја земја.

Еве ги деталите за гласањето на секој од нашите членови на тимот:

5 ѕвезди – најдобри шанси за победа и главен фаворит

Италија 156 поени, Шведска 150 поени, Украина 133 поени, Полска 123 поени, Холандија 112 поени,
Обединето Кралство 112 поени.

4 ѕвезди – добри шанси за победа

Молдавија 127 бодови, Австрија 117 бодови, Финска 109 поени, Норвешка 105 бодови, Кипар 105 поени, Грција 104 поени, Франција 103 поени, Чешка 101 бод, Австралија 99 поени, Естонија 92 поени, Данска 82 поени, Германија 80 поени,  Шпанија 76 поени.

3 ѕвезди – умерени шанси за победа

Белгија 93 бодови, Албанија 90 поени, Сан Марино 88 бодови, Азербејџан 87 поени, Србија 75 бодови, Ерменија 71 бод, Романија 67 бодови, Малта 64 бодови, Швајцарија 59 поени, Бугарија 59 поени, Португалија 58 поени, Грузија 55 поени, Хрватска 54 поени, Црна Гора 54 поени,

2 ѕвезди – помалку шанси за победа

Ирска 48 бодови, Словенија 34 бодови, Исланд 34 бодови, Литванија 33 бодови, Латвија 30 поени,

1 ѕвезда – речиси и да нема шанси за победа

Израел 24 бодови и Северна Македонија 17 поени

Извор: eurovisionlive.com


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7
1x1