ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 01/9/22 1:10 PM

ЕСМ-Енергетика непречено испорачува топлинска енергија

Од АД ЕСМ информираат дека  Подружица ,,Енергетика”, врши непречено снабдување со топлинска енергија на корисниците во Скопје, приклучени на топловодната мрежа на Енергетика. Испораката на топлинска енергија била  континуирана и се вршела согласно мрежните правила.

„Од страна на Управниот одбор на АД ЕСМ, раководството на ,,Енергетика” и експертски тимови се следи состојбата со енергенсите на светско и домашно ниво, со оглед на вртоглавиот раст на цената на природниот гас, кој се користи како основен енергенс во производството на топлинска и електрична енергија во ,,Енергетика”и истиот е навремено обезбеден,“ се вели во соопштениерто од АД ЕСМ.

Преку АД ЕСМ-Енергетика со парно греење се снабдуваат околу 3500  домаќинства, 17 основни и средни училишта и детски градинки  и 75 деловни субјекти во скопските населби Железара, Автокоманда, Триангла, Маџари и Хиподром.

Дежурни екипи се на располагање 24 часа за време на грејната сезона, како и служба за корисници и пријава дефекти со контакт 02/3104 816 и 071/313-405.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7
1x1