ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 12/7/21 2:23 PM

За фирмите дополнителни 12 месеци грејс период за кредитите од „Ковид 3“ линијата

Развојната банка на Северна Македонија (РБСМ) објави јавен повик за кредито-корисниците од третата бескаматна кредитна линија „Ковид 3“, за продолжување на грејс-периодот и рокот на отплата за 12 месеци, според Анекс Договорот за администрирање на Фондот за микро и мали претпријатија,
Од РБСМ соопштија дека компаниите треба да поднесат електронско барање до банката, кое може да се преземе од веб-страницата, да ги прикачат електронски, на веб форма објавена во самиот повик.

„Како услов за одобрување на барањето за дополнително утврдување на грејс – периодот и продолжување на рокот на отплата на кредитот е кредитокорисникот, пред поднесување на барањето, да ги има подмирено сите доспеани обврски по основ на главница и камата по кредит од кредитната линија од Фонд за микро и мали претпријатија (Ковид 3)“, се вели во соопштението.
Повикот важи заклучно со 11 декември 2021 година, коа е и последниот ден за поднесување на брањата, а барањето за дополнителен рок и грејс–период, не го елиминира правото во иднина да се поднесе барање за отпуштање на долгот од 30 проценти од износот на кредитот.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7