ММС

Објавено на: 10/4/21 9:54 AM

PEUGEOT Е ЛИДЕР НА ПАЗАРОТ ЗА ПАТНИЧКИ АВТОМОБИЛИ НА КРАЈОТ НА СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА ВО ФРАНЦИЈА!

PEUGEOT ја задржува позицијата број еден во сегментот на патнички автомобили со пазарен удел од 17,3% во првите девет месеци од 2021 година. Овие резултати ги вклучуваат сите возила во гамата, а особено PEUGEOT 208, кој останува најпродавано возило во Франција, како и PEUGEOT 2008, 3008, 5008 и 508, што овозможија брендот PEUGEOT да ја консолидира својата лидерска позиција во овој период.
PEUGEOT е исто така лидер во продажба кај големите корисници – компаниите, во првите девет месеци од 2021 година

Во текот на девет месеци до 2021 година:

 • PEUGEOT има две возила во првите пет најпродавани патнички автомобили во Франција:
  • PEUGEOT 208 води со пазарен удел од 5,2
  • PEUGEOT 2008 го задржува третото место со пазарен удел од 4,3
 • Пет возила се лидери во нивниот сегмент:
  • PEUGEOT 208 во В сегментот со пазарен удел од 5,2
  • PEUGEOT 2008 во сегментот B-SUV со пазарен удел од 4,3
  • PEUGEOT 3008 во C-SUV сегментот со пазарен удел од 3,2
  • PEUGEOT 5008 во сегментот C-SUV со 7 седишта со пазарен удел од 1,4
  • PEUGEOT 508 во сегментот D со пазарен удел од 0,5

На пазарот за патнички возила што порасна за 3,9%, PEUGEOT имаше пазарен удел од 17,3%

На пазарот за LCV, 17,3% PEUGEOT има пазарен удел од 17,9%

На пазарот PC+LCV што порасна за 9,8%, PEUGEOT објави пазарен удел од 17,4%


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1