ММС
Банер за Супер7

Објавено на: 09/12/21 8:42 PM

Најбезболното место на телото за тетоважа

Кога одлучуваме кој дел од телото да го тетовираме, најчесто размислуваме за естетскиот аспект и како ќе изгледа тетоважата на избраното место.

Сепак, има многумина кои првенствено избираат место каде тетовирањето помалку ќе боли. Важно е да знаете како чувството на болка варира од личност до личност, во зависност од тоа што е вашиот праг на болка првично.

Некои луѓе чувството што се јавува на кожата при тетовирање воопшто не го опишуваат како болка, туку како чувство на печење кое може да биде послабо или посилно, во зависност од делот од телото што се тетовира.

Иако секогаш ќе добивате различни одговори од мајсторот за тетовирање за тоа кои делови од телото те боли најмногу тетоважата, постојат некои места за кои е докажано дека се најчувствителни.

Ребра
Во овој дел од телото нема многу мускули и маснотии, а од друга страна нервите во близина на ребрата се наоѓаат во близина на површината на кожата, па поради сите горенаведени фактори иглата ќе ја почувствувате многу повеќе.

Глава и врат
Недостатокот на маснотии и голема количина нервни завршетоци се исто така проблематични фактори при тетовирање на главата или вратот. Во исто време, вибрацијата и звукот на иглата се чувствуваат многу повеќе, што на психолошка основа дополнително придонесува за посилно чувство на болка.

Пазува
Ова е генерално еден од нечувствителните делови на телото поради големата количина жлезди и лимфни јазли лоцирани во пределот на пазувите. Исто така постои и голема аксиларна, т.е. аксиларен нерв.

Рака
Раката и прстите се многу коскени, а кожата на нив е исклучително тенка. Мастилото е многу потешко да се нанесе на кожата на овие места, а понекогаш и мајсторот за тетовирање треба да игла преку цртежот неколку пати.

Преземено од: https://zadovoljna.dnevnik.hr/


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

Банер за Супер7
1x1