ММС

Објавено на: 09/12/21 3:08 PM

Лицата од Авганистан прифатени на нашата територија тема на утрешната седница на Советот за безбедност

Утре, 13 септември 2021 година, понеделник, со почеток во 12:00 часот во Кабинетот на Претседателот ќе се одржи 13-та седница на Советот за безбедност на Република Северна Македонија.

Покрај членовите на Советот за безбедност, на покана на претседателот Пендаровски на седницата ќе присуствуваат директорот на Агенцијата за национална безбедност, Виктор Димовски, директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов и директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Беким Максути.

На седницата ќе се разговара за лицата од Авганистан прифатени на нашата територија, и за поставеноста на системот за управување со кризи.

Согласно протоколите за заштита од Ковид-19, од страна на прес службата на Кабинетот на Претседателот ќе бидат дистрибуирани инсерти и фотографии од седницата.

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1