ММС

Објавено на: 08/25/21 8:00 PM

Традиционални ванилици, но на поинаков начин

Вакви ванилици се уште не сте пробале!

Познатите традиционални ванилици се комбинираат со џем и се виткаат во шеќер во прав. Овој рецепт е малку поинаков.

Направете ги со кисела павлака и уживајте во новиот вкус на добро познатите колачи.

Состојки:

1/2 кг брашно
200 гр путер
4-5 лажици кисела павлака
кора од лимон
2 жолчки од јајце
1 кесичка ванилин шеќер или
шеќер по вкус

Подготовка:

Изматете го путерот додека не стане пенест, потоа додадете ја павлаката (2-3 лажици) и кората од лимон. Комбинирајте и додадете просеано брашно. Промешајте малку, потоа додадете ги жолчките и уште 2 лажици кисела павлака. Месете го тестото. Потоа развлечете го тестото до дебелина на прстот. Извадете ги круговите со чаша ракија. Се редат на плех обложен со хартија за печење и се печат на 150-180 ° C околу 10 минути. Ванилите треба да останат бели кога ќе ги извадите. Премачкајте со џем и соединете.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1