ММС

Објавено на: 08/13/21 2:02 PM

(ВИДЕО) Кејот 13 Ноември пред и потоа

Кејот 13 Ноември изминатите години ја изгуби функцијата на отворена јавна површина наменета за потребите на граѓаните, односно простор за движење имаше се помалку, а и тој најчесто беше оштетен правејќи го шетањето по него значително отежнато.

„Со реконструкцијата на овој дел, го враќаме кејот на оние на кои тој отсекогаш им припаѓал – на нашите граѓани. Ги повлековме терасите на угостителите, создавајќи далеку поголема слободна површина за движење, на која поставивме патека за лица со инвалидитет, ново високо зеленило, како и нови клупи, корпи за отпадоци, жардинери и канделабри, и најважно од сè – бетонски и електрични столбови кои ќе оневозможат нелегално паркирање“, напиша скопскиот градоначалник Петре Шилегов, на неговиот Фејсбук профил.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1