ММС

Објавено на: 08/5/21 10:40 AM

Владата прогласи кризна состојба поради пожарите

Владата на Република Северна Македонија на денешната 95-та седница, која се одржа изутринава во 8:30 часот преку видеоконференциска врска донесе Одлука за постоење кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија во траење од 30 дена.

Одлуката е на предлог на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи, чии членови на седницата која се одржа на 4.8.2021 година во попладневните часови го прифатија предлогот на Групата за процена за утврдување на постоење на кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија заради зголемена појава на пожари.

Одлуката за постоење на кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија заради зголемена појава на пожари и спречување од нивно ширење во траење од 30 дена е донесена со оглед на потребата од рационално користење на националните ресурси и координираното дејствување на сите засегнати институции, заради зголемената појава на пожари и спречување на нивно ширење.

За Одлуката, ќе се извести Претседателот на Република Северна Македонија и Собранието.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1