ММС

Објавено на: 07/31/21 3:48 PM

Почна да тече вода до валандовското поле преку системот Јужновардарска долина (видео)

Ставен е во функција хидроситемот за наводнување на валандовското поле од проектот Јужновардарска долина втора фаза. Со овој проект вреден над 24 милиони евра се очекува да се наводнуваат 2 150 хектари обработливо земјоделско земјиште во атарите на валандовските населени места удово, Пирава, Калково и Јосифово. Бенефитите од истиот ќе ги користат најмалку 1 000 домакинства  чија основна дејност е одгледување градинарски култури и овошни и лозови насади.

Целата вест можете да ја прочитате на Моја Општина.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1