ММС

Објавено на: 07/18/21 3:18 PM

Во трактор, на нива или сред село, важно е да сме живи и здрави – Во кои населени места утре ќе се врши теренска имунизација?

Министерството за здравство секојдневно информира за денот и местата за теренско вакцинирање за Ковид 19, а воедно и замолува за поддршка на овој процес.

Прочитајте каде утре (понеделник)  ќе се одвива теренската вакцинација и кое населено место е најблиску до вас:

Делчево – Муштица

Гостивар – Градец, Калиште, Ѓурѓевиште, Ломница

Ресен – Стење, Коњско, Царина

Штип – Долани, Љуботен, Балталија, Лакавица, Пухче, Степанци

Свети Николе – Црнилиште, Кадрифаково

Виница – Виничка Кршла, Јакимово

Демир Хисар – Загориче, Обедник, Смилево

Струга – Прискупштина, Безово

Крушево – Врбоец, Св. Митрани, Пресил

Струмица – Гр. Балдовци

Неготино – Корешница

Пробиштип – Добрево

Кочани – Оризари

Кичево – Колари, Тајмиште, Букојчани, Мидинци

Битола – Горно Оризари, Раштани, Крклино,Кукуречани, Драгожани, Секирани, Габалавци, Црнеец

Охрид – Орман, Долно Лакочереј, Горно Лакочереј, Скребатно, Лескоец

Македонски Брод – Звечан

Велес –  Оморани, Мартолци

Крива Паланка – Ранковце

Берово – Митрашинци

 

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1