ММС

Објавено на: 07/15/21 9:33 AM

Што денот на раѓањето говори за вашата личност? Планетите влијаат на карактерот и судбината

Со секој ден од неделата управува одредена планета, што влијае на карактерот и судбината на душата.

Понеделник (Месечина)

Луѓе со развиена духовност, многу се чувствителни, нежни и креативни, но понекогаш премногу плашливи и претпазливи. Имаат „мајчин“ инстинкт, тие се жртвувани за семејството и сакаат мирен живот.

Сепак, тие наидуваат на многу пречки во животот, но успеваат да постигнат успех во областа на уметноста, хуманизмот и социјалната помош.

Вторник ( Марс)

Тие се полни со животна енергија што ја изразуваат преку одлучност, храброст и борбеност. Тие сакаат акција што го покажува целиот нивен пркос, насилство, но и ентузијазам.

Нивниот живот не е лесен, но тие не дозволуваат да бидат расеани од своите намери. Тие ја достигнуваат целта без оглед на последиците, затоа што веруваат дека победува само најсилниот.

Среда (Меркур)

Тие се вешти „господари“ на зборовите, преку говор или пишување, без разлика дали станува збор за трговија или новинарство. Авантурата за нив е повеќе од примамлива, бидејќи тие го оценуваат животот како необичен сет интересни настани. Немирен дух и остар ум ги наведуваат постојано да ја критикуваат околината, па нивните животи минуваат во постојан „немир“.

Четврток (Јупитер)

Вистински филозофи, кои ги решаваат животните проблеми со мудро размислување. Тие се весели природи кои им помагаат да напредуваат низ животот со оптимизам. Тие се решени во своите одлуки, но праведни и дарежливи. Тие не смеат да си дозволат да претеруваат во авантурите и забавата, туку секогаш да имаат едукативен и позитивен ефект врз нивната околина.

Петок (Венера)

Тие имаат префинето чувство за убавина, па затоа секогаш сакаат да изгледаат привлечно. Тие се во среќно расположение, кое секогаш сакаат да го зачуваат, без оглед на неволјите. Но, тие мора да научат дека ништо во животот не се создава набрзина и дека не се предаваат кога можностите стануваат потешки отколку што замислуваа.

Сабота (Сатурн)

Тие се практични и упорни, но мирни работохоличари, кои влеваат доверба кај другите со својата организација. Тие се многу прецизни и методични, и во навидум безначајни работи: Сакаат да ги проценуваат доблестите на другите, затоа што не сакаат несериозност и неодговорност, а во исто време најмногу им се допаѓа нивниот строг контролиран и мирен живот.

Недела ( Сонце)

Тие имаат голема виталност, што ја покажуваат преку динамична кариера и желба за моќ. Тие се многу ентузијастички расположени, но знаат да станат егоцентрични, па единствена желба им е да добијат добра позиција во општеството. Тие се спротивставуваат на властите и ги наметнуваат своите правила. Тие обожаваат кога ќе бидат пофалени и наградени, но исто така можат да бидат и многу несебични и дарежливи.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1