ММС

Објавено на: 07/7/21 9:23 PM

По 40 години кривопаленечкиот Дом на култура се реконструира (видео)

Градот на културата од 2013 година, Крива Паланка, годинава успеа да обезбеди пари од централната власт, со кои по близу 40 години ќе го реконструира Домот на културата. Покрај Музејот, Домот на културата е еден од центрите каде се случуваат културните настани, меѓутоа, во услови кои останале речиси непроменети со децении. Ковид пандемијата покажа дека културата е неопходен „лек“ во животот на граѓаните, која во средините како Крива Паланка, во голема мерка зависи и од активностите на Здруженијата на граѓани, на кои општината им делегирала надлежности во организирање на фестивали, манифестаци и други културни случувања.

Целата вест можете да ја прочитате на Моја Општина.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1