ММС

Објавено на: 06/30/21 1:31 PM

Видеолотарија Касинос Австрија со донација за ССК Магнум Богданци

Комерцијална објава

Видеолотарија Касинос Австрија преку донација во вредност 120.600,00 денари го поддржа ССК МАГНУМ Богданци.  Оваа донација е дел од посветеноста на компанијата кон промовирање на вредностите поврзани со спортот и негување на спортската култура кај нас.

„Видеолотарија Касинос Австрија во континуитет, посветува внимание и го поддржува македонскиот спорт. Во таа насока, би сакале да ја истакнеме важноста на клубовите и нивната посветеност во спортското работење. Поради овие причини, одлучивме да го поддржиме ССК Магнум Богданци. Средствата од нашата донација, веруваме дека ќе придонесат за реализирање на спортските предизвици на клубот“, стои во соопштението на Видеолотарија Касинос Австрија.

Само за потсетување, со донација од 1.167.391,00 денари, Видеолотарија Касинос Австрија придонесе да биде ставено во функција инклузивно детско игралиште во општината Карпош. Ова игралиште е прво од амбициозниот проект за изградба на повеќенаменски  и спортски игралишта низ целата земја. Годинава преку донација ваучер во вредност од 50.000 евра го поддржавме и фудбалскиот клуб Академија Пандев.

Видеолотарија Касинос Астрија како општествено одговорна компанија постојано се обидува да придонесе со низа активности, настојувајќи да одговори на молбите за поддршка кои пристигнуваат до нас.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1