ММС

Објавено на: 06/11/21 11:48 AM

ЈСП со вонреден распоред во недела – Улична трка ќе ги затвори булеварите!

ЈСП со важна информација за граѓаните, взниот ред во недела ќе биде редуциран поради одржување на уличната трка „Халк Еко Скопје трча 10 км“.

Во недела (13.06.2021 година) во период од 7 до 10 часот, дел од автобуските линии ќе сообраќаат по изменети траси од вообичаените, поради одржување на уличната трка „Халк Еко Скопје трча 10 км”.
Изменет режим на сообраќање ќе имаат линиите 2, 4, 7, 8, 11, 11а, 12, 15, 15А, 19, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а, 59 и 60.

Еве по кои траси ќе сообраќаат автобусите:

Линиите 2, 4, 11, 11а, 12, 21, 22, 22А, 32, 56, 56а и 60
*во правец према Ѓорче Петров, кога ќе пристигнат кај ТЦ „Сити мол“, ќе вртат лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и од Порта Влае, секоја ќе продолжи да сообраќа по својата вообичаена траса
*во обратен правец ќе возат по својата вообичаена траса

Линија 8
*од мост „Гоце Делчев“ по булевар „ВМРО“, ќе продолжи по булевар „Партизански одреди“, ќе сообраќа се до ТЦ „Сити мол“, потоа лево по улица „Московска“, па десно по улица „Војвода Васил Чакаларов“ и кај Порта Влае ќе продолжи кон својата почетна постојка
*во обратен правец, се до Соборен храм ќе сообраќа по булевар „Партизански одреди“, па по булевар „ВМРО“, мост „Гоце Делчев“ и ќе продолжи по својата вообичаена траса

Линиите 7, 15, 15А, 19 и 59
*во правец од Карпош 3 према Центар ќе сообраќаат по улица „Карпошово востание“, улица „Бледски договор“, булевар „Партизански одреди“ од каде секоја ќе продолжи по својата вообичаена траса

Линијата 15А ќе сообраќа како линија 15

Линиите 15, 15А и 19 за почетно/крајна постојка во Карпош ќе ја користат почетно/крајната постојка од линиите 7 и 59

 

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.