ММС

Објавено на: 06/8/21 4:36 PM

Штип и Карбинци преку меморнадум се обврзаа на приклучување кон ХС Злетовица (видео)

Најрано од септември Штип ќе може да се снабдува со вода од хидросистемот Злетовица. Некој месец подоцна, вода од Злетовица ќе пијат и осум населени места од помалата општина Карбинци. Денеска во Пробиштип директорот на Хидросистемот „Злетовица” и директорите на комуналните претприја на  општините Штип и Карбинци потпишаа меморандум, со кој двете општини ќе можат да ја примаат водата за пиење од браната Кнежево.

Целата вест можете да ја прочитате на Моја Општина.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.