ММС

Објавено на: 06/2/21 8:35 AM

Два милиони евра платиле граѓаните како казна за неносење маски

Звучи неверојатно информацијата дека македонските граѓани за неносење маски платиле дури два милиони евра за неносење маски. Меѓутоа, за периодот од седум месеци, колку што беше задолжителна мерката за носење на маска на отворено, биле изречени 193.000 казни на граѓаните. За неносење на маска казната изнесуваше 20 евра.

Од вчера со одлука на Владата, носењето маска е задолжително само на затворен простор и отворено, но само доколку има поголемо групирање.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.