ММС

Објавено на: 04/30/21 9:14 AM

По шорцеви и маици, комуналната полиција ќе казнува во Белград

Градот Белград објави јавна набавка за нови летни и зимски униформи и обувки за комуналните полицајци. Отворањето на понудите ќе биде на 4 јуни годинава, објави Горан Весиќ, заменик градоначалник на Белград, на својот Фејсбук профил.

Законот за полиција, усвоен во 2018 година, предвидуваше дека градските и општинските комунални работници не можат да го носат името на полицијата, ниту пак можат да користат темно сина боја како боја на униформа.

Во согласност со законските обврски за промена на униформите во рок од три години од денот на донесувањето на законот,  утврден е  дизајнот на новата униформа и објавен е тендер за набавка. Проценетата вредност на тендерот е 157.737.000,00 динари без ДДВ.

Денес, Белград има 320 комунални полицајци, а веднаш по празниците, уште 92 мажи и жени кои биле обучени од Министерството за внатрешни работи, стапуваат во работен однос.

Преземено од: https://www.kurir.rs/


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.