ММС

Објавено на: 04/18/21 5:09 PM

Волци заклале 87 овци во близина на Грачац, Хрватска

На ФБ страницата  на  Хрватски карстски пасишта, утрово беше објавено дека во Штикада кај Грачац, волци ја прескокнале оградата, влегле во шталата и заклале 87 овци.

„Станавме земја со што помалку жители и се повеќе волци “, велат земјоделците кои ја водат страницата.

На веб-страницата е наведено дека Здружението на пасишта Хрватска карст, е здружение на земјоделци во областа на карстните пасишта. Основана е во 2019 година за да им помага, претставува, лобира и  поврзува земјоделските субјекти застапени со земјите.


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.

1x1