ММС

Објавено на: 03/1/21 9:02 AM

Неделeн бриф посветен на Град Скопје 27.02.2021

Добредојдовте во последниот неделен бриф посветен на Град Скопје за вториот месец од годината. Радио информаторот за актуелностите во главниот град ви ги пренесуваме во следните минути:

*„Да растеме заедно“ – поставување плочки со имиња и датум на раѓање на новозасадените дрвја на новородените дечиња во Скопје

*Скопје и скопјани му оддадоа почит на легендарниот Ѓорѓе Балашевиќ

*Продолжување и проширување  на булеварот „Борис Трајковски“ до Драчево

*Започна уредување на кејот на Вардар во Ѓорче Петров  од мостот кај Хром до мостот Сарај

*Советот ја усвои стратегијата за родова еднавост на Град Скопје

*Одржана консултативна средба со раководставата на скопските средни училишта за потребата од реформи во средното стручно образование

*Скопјани ќе добијат ослободен јавен простор на кејот „13 Ноември“Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.