ММС

Објавено на: 02/15/21 10:02 AM

Неделeн бриф посветен на Град Скопје 13.02.2021

Ова се минутите кои ги посветуваме на вашиот омилен неделен информатор за Градот Скопје. Неделн бриф за сите случувања во главниот град. Сите информации за спроведените активности и оние кои ќе бидат спроведени во иднина ќе ги слушнете во следните десет минути. Главниот акцент го ставаме на следните неколку теми:

*Градот Скопје  и ЈП „Комунална хигиена“ набавија 10 нови машини за метење на јавни и сообраќајни површини

*Нова безбедна велопатека – улицата 4 јули во Ѓорче Петров доби нови рефрлетирачки заштитни столпчиња

*Скопје 2028 – Кандидат за Европска престолнина на културата започнува со серија на видео-разговори

*Шилегов се согласува за Водно да биде донесен нов специјален закон

*295 културни проекти ќе бидат поддржани со дванаесет милиони денари градски париДоколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.