ММС

Објавено на: 02/13/21 4:48 PM

(видео) Ѓеорѓиевски:Никаде во светот нема локални медиуми

Дејан Ѓеорѓиевски од Центарот за развој на медиуми во емисијата Стадион вели дека треба добро да се процени кој модел ќе се примени во делот на јавните пари за медиумите. Според него, јавните пари одат само за јавните медиуми.

-Немаме медиумски реформи и не можеме да имаме додека не утврдиме што сакаме. Немаме медумска стратегија. Немаме јасна идеја. Дали е идејата да ја задржиме сегашната сцена, поларизирана, партизирана, презаситена или би се дојде до еден број на медиуми, што би овозможил одржливо функционирање, кажа Ѓеорѓиевски.

<
iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0hxZQoe_5h8″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

 


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.