ММС

Објавено на: 02/12/21 3:38 PM

Најубавите љубовни пораки за Св. Валентин

Св. Валентин е денот кога, после Божиќ се испраќаат најмногу честитки и пораки низ целиот свет. Денот на вљубените го честитаат и децата на своите родители, возрасните на своите пријатели и драги личности и секако вљубените. Тој еден ден во годината луѓето си посакуваат со своите сакани колку се сакаат и колку им значат. Ова се неколку предлози за љубовните пораки кои може да ги сипратите на вашите сакани.

„Најголема среќа во живото е кога во очите на саканата личност, ќе се видиш себе си.“

„Љубов е кога ќе останете стиснати под чадорот сеуште иако дождот престанал да паѓа.“

„Ако е грев што те сакам, никогаш тоа нека не ми се опрости.“

„Ако одам на небото пред тебе, на секоја ѕвезда ќе го напишам твоето име, така што сите ангели ќе знаат колку ми значат.“

„Луѓето велат дека постои мудрост на главата и мудрост на срцето.“

„Без тебе се е ништо, а со тебе ништо е се.“

„Совршената е онаа љубов која нас не прави несреќни.“

„Никој не ги заслужува твоите солзи. Ако постои личност која ги заслужува, таа нема да ги предизвика.“

„Љубовта никогаш ништо не бара, туку само дава.“

„Љубовта е игра за двајца во која и двајцата може да победат.“

„Некогаш мораш да одиш, за да видиш кој ќе дојде со тебе. Некогаш мораш да зборуваш тивко да видиш кој те слуша. Некогаш мораш да донесеш погрешни одлуки, да видиш кој ќе ги исправи. Некогаш мораш да ја пуштиш саканата личност да си оди, да видиш дали те сака доволно за да се врати.“

„Ако си далеку, тоа не смета, вечната љубов останува и да си на крајот од светот.“

Извор: Вечерни.хр


Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со Услови за преземање.