Вести Култура Македонија

Во Небрегово ќе се одбележи Денот на македонската азбука

Во спомен домот во Небрегово, во родната куќа на таткото на македонскиот стандарден јазик и на граматиката Блаже Конески, денеска напладне ќе биде одбележан Денот на македонската азбука.

Воедно, ќе биде промовирана книга на професор д-р Људмил Спасов и ќе се оделат плакети за сите кои овозможија Спомен домот на Блаже Конески да се претвори во споменик на културата.

МИА

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]