Вести Македонија

Одбележување на 9 Мај, Ден на победата над фашизмот и Ден на Европа

Во дворот на Владата пред споменикот на Ослободителите на Скопје денеска ќе биде одбележан 9-ти Мај – Ден на победа над фашизмот и Ден на Европа.

Најавени се обраќања на претседателот на Владата, Зоран Заев, претседателот на главниот одбор на Сојузот на борците од НОБ, Никола Стојански и потпретседателот на главниот одбор на Сојузот на борците од НОБ, Борко Зафировски.

МИА

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]