Image default
Вести Македонија

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Целта на Инструментот е да поттикне зголемување на активностите за истражување и развој во приватниот сектор, да се охрабри соработката меѓу приватниот сектор и приватниот сектор со високообразовните и научноистражувачките установи, како и останатите форми на соработка за комерцијализација на иновации.

На настанот, како што највува Комората, ќе учествува и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој.Јован Деспотовски.

МИА

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Тринаесет жртви од сообраќајната несреќа кај Карпалак

Вања Мицевска

Се’ за храна: Како да препознаете осип кај бебињата предизвикан од топлина?

Трајче Гогов

Димитров: Бројот на текстилни работници се намалува

Габриела Додевска

Од вирусот Западен Нил починале две лица во Грција

Трајче Гогов

По 13 часа Советот на Општина Куманово го „истрча последниот маратон“ годинава

Трајче Гогов

На регионалниот пат Неготино-Лакавица реконструкција на мостот кај село Пепелиште