Image default
Вести Македонија

Битолчанец треба да плати сто евра казна за избледени таблички

На граничниот премин Меџитлија возач бил контролиран од полицијата и при тоа заминал со налог, според кој треба да плати казна за избледени регистерски таблички. На ФБ групата „Ѕид на сообраќаен срам“, возачот го споделил документот од полицијата, каде стои дека возачот го прекршил Законот за возила, во членот 37, став 1/5.

Во членот 37 – Замена на регистерски таблички, сопственикот на возилото е должен да ги замени регистарските таблици со нови, кога барем една регистарска таблица е изгубена, уништена или оштетена, или кога поради долго користење станале неупотребливи или нечитливи.Став 5 од законот – глоба во износ од 100 евра во денарска противвредност ќе му се изрече за прекршок на сопственик на возило што постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член.

Возачот, при тоа кажува дека регистерските таблички биле неквалитетни. Дел од корисниците му советуваат на возачот вештачење за да избегне плаќање на казна, но за дел ова е сосема нов и непознат начин на казнување за избледена регистерска табличка.

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Неисплатените плати и придонеси најголем проблем за македонските работници

Отворено повеќенаменско спортско игралиште во Македонска Каменица

Моја Општина

Автомобил удри во пешак во Стајковци

Трајче Гогов

Села бара оставка од Заев и експертска влада поради бегството на Груевски

Трајче Гогов

Банкнотата од 500 евра заминува во историјата

Весна Крстева

Велешанец под истрага за силување на поранешната сопруга