Image default
Култура Македонија

Стрип изложба на Никола Панов вечер во Штип

Вечер во Штип, младиот стрип уметник од Штип, Никола Панов, ќе ја има својата прва самостојна стрип изложба насловена „Ентропија“.На изложбата во Домот на културата „Ацо Шопов“, ќе биде промовиран неговиот прв стрип „Круг“, со Панов победи на конкурсот „Лифт“ на издавачката куќа Темплум и на ОХО.Никола Панов е матурант од Штип, кој своето деби како стрип автор го имаше на конкурсот „Лифт“.

На оваа изложба исто така, ќе биде најавен и неговиот следен стрип, кој е во подготовка, насловен како „Сенка“. Изложбата „Ентропија“ ќе биде отворена во 19.30 часот. 

Повеќе информации за работата на Никола Панов на: http://www.nikartic.tk

Информации за наградите „Лифт“: https://okno.mk/node/76485

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

21. декември неработен ден

Трајче Гогов

Иванов: 11 Октомври ни ја донесе слободата и остварувањето на сонот за формирање на македонска држава

Габриела Додевска

Седумнаесет години од масакрот кај Вејце

Трајче Гогов

Укината забраната за движење во шуми и шумски подрачја

И покрај ветувањата, се уште не е донесен колективен договор за шумската полиција

Во светот на поштенските марки на Игор Бансколиев