Image default
Вести Македонија Сообраќаен Сервис

Од 10 април блокатори за возила на нерезиденти на резидентните паркиралишта во Центар

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар”- Скопје, од 10 април ќе поставува „блокатори” на сите возила кои ќе бидат затекнати на резидентно паркиралиште, а не се корисници-резиденти на секторот во коjшто се паркирани, со цел да им се овозможи на жителите на општина Центар непречено да ги користат резидентните зони исклучиво за нивните потреби – соопштија од ЈП ПОЦ.

Поставувањето на механичко средство „блокатор” во зона 0 и зона 01 ќе изнесува 1.200 денари, во зона 1 – 960 денари и во зона 2 – 720 денари. Доколку казната не се плати во рок од два часа, возилото ќе биде отстрането со специјалното возило „пајак”. Акцијата ќе започне во зона 01, во секторите Дебар Маало и Градски парк, а потоа ќе продолжи и во останатите сектори со кои стопанисува претпријатието.

-Оваа промена се воведува заради големиот број поплаки од граѓаните кои не можат да се паркираат на нивниот паркинг од други возила кои не се на станари – велат од ПОЦ.

Жителите на општина Центар и понатаму ќе можат бесплатно да ги користат комерцијалните паркиралишта и монтажните гаражи со кои стопанисува претпријатието, а останатите граѓани ќе можат да го регулираат нивниот престој во јавните паркиралишта со наплата.

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

За „Смарт езеро Младост“ грант вреден над еден милион евра од Светска банка

Трајче Гогов

Почна повтореното судење за „Триста” на СЈО

Независниот синдикат на полицијата реагира на прераспределувањата на нивни претставници

Вања Мицевска

Извлечени 21 тело од рудник во Кина

Трајче Гогов

На Трескавец снимени првите сцени за филмот „Врба” на Манчевски

Кривични пријави за „силување“ во Кочани и „силување во обид“ во Гостивар

Трајче Гогов