Image default
Забава

30 работни места кои ќе бидат најбарани и најплатени

Користејќи ги проекциите за вработување и податоците за плата од американскиот Завод за статистика на труд, Business Insider ги откри 30-те добро платени работи кои ќе бидат многу барани во следната деценија.

На листата доминираат економски, ИТ и медицински професии, односно иднината на работата изгледа прилично светла, барем за бизнис аналитичари, менаџери, доктори, медицински сестри и програмери.

Заводот за статистика на трудот на САД, преку програмата за вработување, објавува проценки за раст на работните места за стотици занимања.

Најновото издание ги споредува податоците од 2016 година (колку луѓе работеле во одредени професии) со проекции за 2026 година.

Овие проекции за раст на вработеноста се комбинираат со просечната годишна заработувачка (по лице за одредена професија) од 2017 година.

30-те работни места кои ќе бидат барани и добро платени во следната деценија се:

Фамилијарни и општи лекари

Стоматолози

Водоинсталатери

Лиценцирани професионални медицински сестри

Менаџер на градилиште

Медицински асистенти

Продажни претставници во трговијата на големо и производство

Средношколски наставници

Возачи на камиони и трактори

Компјутерски систем аналитичари

Супервизори на градежни занаети и работници на пумпни станици

Продажни услуги

Развојни системски инженери

Физиотерапевти

Медицински сестри

Постдипломски медицински специјалисти

Наставници во основно училиште

Менаџери за компјутерски и информациски системи

Бизнис експерти

Менаџери на медицински и здравствени услуги

Адвокати

Менаџери

Аналитичари и маркетинг истражувачи на пазарот

Лекари специјалисти, особено хирурзи

Аналитичари за управување

Сметководители и ревизори

Финансиски менаџери

Генерални и оперативни менаџери

Програмери за развоен софтвер

Регистрирани медицински сестри

 

Преземено од: denar.mk

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Вооружете се со цимет и мед и борете се против грипот и настинката во зима

Габриела Додевска

Кога уметноста ќе го спаси вашиот дом од рушење: 98 годишен старец од Тајван реализирал генијална идеја

Габриела Додевска

Телото зајакнете го и освежете го со конзумација на малини

Принцот Хари и Војвотката Меган споделија невидена фотографија од свадбата на Божиќната карта

Трајче Гогов

Како генетиката влијае врз афинитетот кон одредена храна

Колумбијките изнудија воздишки на трибините

Трајче Гогов