Вести Македонија

Се’ уште се чита пресудата за 27 април

Додека надвор има засилено обезбедување, внатре, во Кривичниот суд, каде се изрекуваат пресудите за настаните од Собранието од 27 април, судиката Добрила Кацарска се’ уште го чита обвинението. Пресудите надвор ги очекува и мала насобрана група граѓани, која претходно со аплауз ги дочека обвинетите.

Преполна е салата во Кривичниот суд, каде има новинарски епипи, роднини на обвинетите, полицајци и обезбедување. Се очекува да бидат изречени пресудите за 17 лица. 15 беа амнестирани.

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]