Вести Свет

Наместо со нов, како другите, хрватски градонаначалник се „подновил“ со половен автомобил

Потегот на младиот градоначалник на Хрватска Костајница, Далибор Бишќан, дотраениот службен автомобил наместо со нов, како што тоа редовно го прават сите градоначалници, да го замени со половен автомобил е поздравен од многу негови сограѓани, а за него пишуваат и хрватските медиуми.

„Би сакал да ги информирам моите сограѓани дека по завршената јавна набавка успеавме да пронајдеме поволен половен автомобил и оти со поминатите 60.000 километри ќе ги задоволи нашите стандарди и уште многу години ќе служи. Стариот автомобил, пак, нашите механичари го поправаат и тој и понатаму ќе се користи од локалната саоуправа, но за пократки релации“, напишал на „Фејсбук“ градоначалникот.

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]