Вести Свет

Во Сплит никнува највисокиот облакодер во Хрватска

Откако неодамна дојде до прекин на работите, поради силниот ветар од 170 километри на час што ја свитка челичната арматура, состојбата е санирана, па продолжи изградбата на највисокиот облакодер во Сплит, кој, со 27 катови и приземје и со вкупна височна од 115 метри, ќе биде највисок и во цела Хрвтаска, пишува „Слободна Далмација“.

Сега највисока градба во Хрватска е Загрепската катедрала со 105 метри, а највисок облакодер е Деловниот центар на Стројарска во Загреб со 25 ката и 96 метри.

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]