Image default
Вести Свет

Австрија, Хрватска и Словенија најголеми странски инвеститори во БиХ

Федералната Влада на ФБиХ го усвои извештајот за работа телото за странски инвестиции во Федерацијата БиХ за минатата година.

Од минатогодишните странски вложувања во БиХ од 777 милиони КМ, во Федерацијата БиХ се 73,35 отсто од вкупно вложените средства, пишува „Дневник“. Ранг-листата на најголеми странски инвеститори изгледа вака: Австрија, Хрватска, Словенија, Швајцарија, Германија, Луксембург, Саудиска Арабија…

Превземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Најмалку 13 загинати рудари во рудник во Чешка

Габриела Додевска

Дневен билтен на Општина Штип – 18.05.2018

Моја Општина

Нова Година – неработен ден за сите граѓани на Македонија

Габриела Додевска