Image default
Вести Свет

Најстариот хрватски младоженец на 97, а невеста на 92 години

Државниот завод за статистика во пресрет на Денот на вљубените објави некоку занимливи статистички податоци. Така, во периодот од 1984 до 2017 година најстариот хрватски државјанин стапил во брак на 97 години, а најстарата Хрватка била невеста на 92 години. Името Валентина во моментот го носат 11.646 Хрватки, Валентин се викаат 1.348 Хрвати, а Валентино 1.928.

Во 1960 година хрватската невеста просечно имала 22,6 години, а младоженецот 25,8 гдини. Во 2017, пак, границата кај невестите пораснала на 28,6, а кај младоженците на 31,3.

Преземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Пукотници во Сeверна Митровица, рането момче од српска националност

Кире Андонов

Собранието ќе одржи две седници

Медиумите уште денеска може да објавуваат резултати од анкети

Љупчо Шатевски

Со 200 килограми, нема појас во автомобил што може да го „врзе“, па плаќа казни

Седуммината напаѓачи врз пратеникот Села добија вкупно 81 година затвор

Кире Андонов

3друженија на лица со попреченост бараат потранспарентна и поефикасна помош од државата

Вања Мицевска