Image default
Забава

Елитната шпанска тореадорка – Леа Висенс (Видео)

Нејзиниот личен живот е ставен на „стенд бај“, а формирањето семејство го одложува за уште некое време. Леа Висенс е една од ретките жени кои го одбрале теадорството за своја професија, иако како што вели таа, тоа е една од најтешките работи на светот.

Теадорите се оние лица кои се борат со бикови качени на коњ, па Висенс вели дека во моментот е посветена на јавањето и подготовките за борбите.

„Ги оставив на страна работи што вообичаено ги прават жените на моја возраст, како создавање фамилија односно мажење и раѓање деца.Тоа за мене е нешто секундарно. Планирам да го направам, но подоцна. Нема  причина за дискриминација на некој кој работи напорно за да го постигне во животот тоа што го сака. Никогаш не сум се чувствувала дискриминирана врз основа на мојот род“, додава храбрата Леа.

Погледнете го видеото овде

Превземено од:

Доколку имате било каква сторија пишете ни на
Viber или WhatsApp
бесплатно на телефонскиот број
☎️ 0800 80 222
пишете ни на маил
[email protected]

Поврзани вести

Мајкл Џексон е исфрлен од плејлистите на БиБиСи радио 2

Весна Коловска

Бритни Спирс заборавила во кој град се наоѓа

Трајче Гогов

Хали Бери танцува на дождот без градник